مجسمه بایسنقر

 اين مجسمه طرح و نقاشي بود كه با هنر رضاعباسي در دوره صفوي قلم گيري شد.باد، خاك را در ساليان بسيار براو نشاند و باران بر او بباريد و گل شد. آنگاه آتش او را پخت تا مجسمه پارسي شد.او مجسمه مينياتوريست كه همواره از گذشته اش، ( شاهنامه بايسنقري در دوره تيموري ) براي مينياتور امروزي و آيندگان روايت مي كند.

 

شرح حکایت:

اين مجسمه طرح و نقاشي بود كه با هنر رضاعباسي در دوره صفوي قلم گيري شد.

اين مجسمه طرح و نقاشي بود كه با هنر رضاعباسي در دوره صفوي قلم گيري شد. باد، خاك را در ساليان بسيار براو نشاند و باران بر او بباريد و گل شد. آنگاه آتش او را پخت تا مجسمه پارسي شد. او مجسمه مينياتوريست كه همواره از گذشته اش، ( شاهنامه بايسنقري در دوره تيموري ) براي مينياتور امروزي و آيندگان روايت مي كند. سر به تواضع دارد و دست به اشاره از حماسه هاي شاهنامه فردوسي ( شاعر پارسي كه حكمتها در سرگذشت اساطيرش نهفته است.) به او لقب بايسنقر را دادند، چراكه بعد از نام پروردگار تنها و تنها روايت تصاوير شاهنامه بايسنقر را بر زبان رانده است. همچنان در انتظار است تا روايات شاهنامه مجسمه شوند و با فريادي رساتر شاهنامه را در انديشه پارسيان حك كنند، كه شايد سيمرغ بازگردد تا … چهره اش از روبرو نمایش مرموز بودن وخشونت نهفته در نگاره های مغولی وآسیای جنوب شرقی را دارد که گفته شده مینیاتور از آنجا به سرز ین پارسی آمده است. از نیمرخ ، نشانه محبت و عشق پارتی و تئا ثیرهنرمندان این خاک پُرگهر را بر این سبک به نمایش میگذارد. واین امر ریشه های استوار در اصالت کهن پارسیان دارد.

مشخصات مجسمه بايسنقر:

  • جنسيت گچ سفيد با پتينه
  • از مجموعه مينياتورهاي مدرن
  • ابعاد cm 39 * 5/8 * 16
  • برداشتي از كار استاد رضا عباسي در نقاشي دوره صفوي است.
  • در اين مجسمه يك بعدي دوره صفوي به سه بعدي تبديل شده است.
  • نگاه به زمين با زاويه سر خط تواضع و سرپيچي به رسم دوران صفوي بر سر دارد.
  • دست راست خم به سمت بالا و دست چپ آويزان به موازات بدن و شالي به دور كمر و گره، كه آن در جلو مي‌باشد. (البته طرح آن تا حدودي شبيه شاهنامه بايسنقر در موزه متروپوليتن از مجموعة پروفسور هاوتن مي‌باشد كه اكنون به سه بعدي تبديل گرديده است. )

ثبت اثر مجسمه “بایسنقر”

مجسمه بایسنقر در تاریخ ۱۳۸۴/۷/۴ساعت ۹.۰۲دقیقه در سبک نشانه گرایی در حجم در قالب مجسمه مدرن مینیاتور پارسی به همراه شرح ۴۲صفحه ای شامل حکایت، جنسیت، ابعاد واندازه وتصاویر هندسه ساخت وطراحی اثر در واحد ثبت آثار کتابخانه ملی به ثبت رسید.

مجسمه “بایسنقر ” اثری از رضا نیک سیرت – نخستین مجسمه ساز مینیاتوریست ایران